Škola

Osnovna glazbena škola Ivana Zajca osnovana je 1970. godine u sklopu Narodnog sveučilišta grada Zagreba ali se ubrzo potom odvojila kao samostalna ustanova. U svojoj četrdesetgodišnjoj pedagoškoj i obrazovnoj povijesti škola je odgojila niz mladih umjetnika, glazbenika i profesora raznih instrumenata koji danas djeluju u zemlji i inozemstvu. Jednako tako posvećivala je pažnju širenju glazbene kulture u svojoj sredini.

Od svog osnutka škola je doživjela razna udruživanja a od 1. rujna 1995. započinje samostalnim radom pod nazivom Osnovna glazbena škola Ivana Zajca.

Škola djeluje na pet lokacija:

Sjedište je u Ilici 227/4, a područna odjeljenja se nalaze na lokacijama:
Studentski grad / Dankovečka 46;
Zapruđe / u Osnovnoj školi Zapruđe;
Trnje / u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka;
Susedgrad / u Centru za kulturu, Susedgrad.

Temeljna djelatnost škole je odgoj i osnovno glazbeno obrazovanje mladih. Također njegujemo  javnu djelatnost, održavajući koncerte u  Školi i dvoranama izvan Škole.
Osnovno glazbeno obrazovanje traje 6 godina, nakon toga učenici, ako to žele, upisuju srednju glazbenu školu. U našoj glazbenoj školi ostvarujemo programe za klavir, violinu, violončelo, gitaru, flautu, trubu, klarinet i harmoniku, te solfeggio, zbor i orkestar.

 

Svake godine u lipnju organiziramo audiciju za upis novih učenika, gdje se provjeravaju temelji preduvjeti za upis u glazbenu školu, a sastoje se od ispitivanja glazbenog sluha i ritma prijavljene djece.
U školi je zaposleno 40 učitelja nastavnih programa, a u školskoj godini 2020./2021. upisano je 490 učenika u 48 razrednih odjela.
                                                                                                                                                        Ravnateljica: Branka Hranić, prof.

 

 

Školski odbor
Željka Serdarušić, predsjednica
Ante Drmić, zamjenik predsjednice
Snježana Dodig
Vladimir Novak
Mijo Geljić
Milan Kelava
Silvia Vidović


 


 
 
 

© 2010. Osnovna glazbena škola Ivan Zajc | Izrada web stranica: Dedal komunikacije